Köfte met tzatziki

Köfte met tzatziki 

Köfte ingrediënten:

2 eetlepels komijnzaad, 2 eetlepels venkelzaad, 1kg lamsgehakt, 2 eieren, 4 tenen knoflook geraspt, 2 bosui ragfijn gesneden, 1 citroen rasp, 12 takjes munt, alleen de blaadjes, bloem, zout en peper. 

Tzatzikisaus Ingrediënten:

1 komkommers, doormidden en ontdaan van zaadjes, 300 ml Griekse yoghurt, 1 citroen + sap, 3 tenen knoflook, geraspt, 35 ml olijfolie, groene kruiden, o.a. peterselie, koriander, enz.  

Bereidingswijze saus:

Rasp de komkommer op een grove rasp en knijp met je handen zo veel mogelijk vocht uit de komkommerrasp. Meng met yoghurt, citroensap, knoflook, olijfolie en groene kruiden en breng op smaak met zout en peper. 

Bereidingswijze Köfte:

Verhit komijn en korianderzaad in een koekenpan tot het begint te geuren, laat iets afkoelen en wrijf fijn in de vijzel. Meng de specerijen met lamsgehakt, ei, knoflook, bosui, citroenrasp en verse munt en breng op smaak met zout en peper. Draai van het gehakt 24 balletjes en modelleer die tot worstjes. Rol elk worstjes door de bloem en rijg vervolgens aan een spiesje. Gril de spiesjes rondom krokant en gaar op een medium gestookte bbq ongeveer 190 graden. Let op dat het niet te hard gaat kerntemperatuur 65 graden. 

Groene couscoussalade

300 gram couscous 3,2 dl kippenbouillon, 1 kleine ui en ringen, 1 eetlepel olijfolie, zout , gemalen komijnzaad, 100 gram gedopte ongezouten pistachenoten geroosterd en grof gehakt, 4 bosui in dunne ringen, 60 gram rucola fijngehakt. kruidenpasta, 20 gram peterselie, 20 gram koriander, 2 eetlepels dragon, 2 eetlepels munt 1 dl olijfolie. 

Bereidingswijze:

Doe de couscous in een grote schaal en overgiet hem met de kokende bouillon, laat de couscous afgedekt met plasticfolie 10 minuten staan. Bak de ui goudbruin en voeg het zout en de komijn er door. Doe alle ingrediënten van de kruidenpasta in een mixer en pureer glad, meng deze pasta bij de couscous meng met een vork om de korrels luchtiger te maken. Voeg de ui, pistache, bosui, peper en rucola toe en meng de salade luchtig door elkaar Serveer met de tzatzikisaus.

P1010070.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl