Bierkip en Colakip

Little gem Caesar salade met bierkip en colakip

P8110220

Ingrediënten voor de bierkip:
1 boerenkip van 1 kilo, 25 ml olijfolie, 1 blikje bier, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje, 1 rode peper doormidden, 1 theelepel komijnzaad, 20 gram mosterd, zout en peper. 

Bereidingswijze bierkip:
Smeer de kip in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Drink een flinke slok uit het blikje bier en vul met laurier, kaneel, peper en komijnzaad.

Duw de kip met de kont over het blikje bier, zet in de houder in een braadslede en braad ze 20 minuten indirect op een medium gestookte bbq 190 graden.
Smeer de kip in met de mosterd en zet ze nog 25 minuten terug in de bbq.
De temperatuur in de gewrichten van de dijen moet 75 graden zijn.
Laat de kip als ze gaar zijn even rusten en snijd in mooie stukken.

Ingrediënten voor de colakip:
1 boerenkip van 1 kilo, 1 blikje cola, 50 gram bruine suiker, 100 ml Heinz ketchup.

Bereidingswijze colakip:
Maak een marinade van ketchup, suiker en 100 ml cola uit het blikje en smeer de kip hiermee in, laat marineren minimaal 4 uur.
Duw de kip met de kont op het bikje en zet in de houder en overgiet met de resterende marinade.
Zet in de bbq samen met de bierkip, ongeveer 45 minuten.

Ingrediënten voor de salade en dressing:
4 dooiers, 12 gram dijonmosterd, 6 ansjovisfilets, fijngehakt, 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt en extra voor de garnering, 60 ml olijfolie, 100 ml zonnebloemolie, worcestershiresaus, 1 citroen, sap, 12 sneden brood,
4 tenen knoflook, 12 kropjes little gem, cherrytomaten 3 p.p., zout en peper.

Bereidingswijze voor de salade en dressing:
Begin met het brood, wrijf het brood in met knoflook, besprenkel met olijfolie en snijd in model, bak in de grillpan aan beide kanten krokant, zet weg.
Grill de cherrytomaten in een bakje met olijfolie en peper en zout ongeveer 5 minuten in de oven temperatuur 180 graden.

Dressing met behulp van keukenmachine:
Meng de eidooiers, mosterd, ansjovis en wat citroensap tot een homogene massa, en voeg druppel voor druppel olijfolie en zonnebloemolie toe tot de mayonaise pakt.
Breng op smaak met worchestershiresaus, eventueel extra citroensap, zout en peper.
verwijder de buitenste bladeren van de little gem, snijd de kropjes in vieren besprenkel met olijfolie.
Grill de snijzijde van de kropjes little gem krokant maar zorg dat de blaadjes niet verbranden.

Opmaak:

Haal ge gesneden kropjes door de vinaigrette, leg op de borden en bestrooi met wat parmazaanse kaas, verdeel de tomaatjes, brood, kip met de dressing over de borden.

 

 

P10100293.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl