Varkensrib met gevulde courgette

Varkensrib met gevulde courgette

P8110233 1

Ingrediënten voor de rib:
1,5 kilo varkensrib uitgebeend, 15 takjes peterselie, 2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes, gesneden, 3 takjes salie, alleen de blaadjes, gesneden, 4 tenen knoflook, geraspt, 35 gram dijonmosterd, 1 theelepel venkelzaad, gevijzeld, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel peper, olijfolie, cayennepeper en zout.

Bereidingswijze:
Meng peterselie, rozemarijn, salie, knoflook, mosterd, venkelzaad, citroenrasp, peper, zout, cayennepeper en olijfolie tot een rub en smeer de varkensrib ermee in, dek en laat minimaal 4 uur marineren.

Grill de varkensrib circa anderhalf uur op een medium gestookte bbq 190 gaden, kerntemperatuur 70 graden, laat nog 5 minuten rusten na het bereiken van de temperatuur.

Spicy wedges ingrediënten:
1 kilo charlotte aardappel, ongeschild, 1,5 theelepel cayennepeper, 1,5 theelepel paprikapoeder, peper en zout, olijfolie.

Bereidingswijze:
Kook de aardappels in ruim kokend water met zout beet gaar.
Laat de aardappels afkoelen en snijd ze in wedges.
Meng met de paprikapoeder, cayennepeper, olijfolie, zout en peper.
In aluminiumfolie pakketjes, of bak in een koekenpan.

Barbecuesaus ingrediënten:
60 gram boter, 80 gram ui, 2 tenen knoflook, 400 gram ketchup, 40 gram bruine suiker, 60 ml sushi azijn, 30 ml worchestershiresaus, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel gerookte paprikapoeder (pimenton)2 theelepels mosterdpoeder.

Bereidingswijze:
Smelt de boter en fruit de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak nog even door en voeg de rest toe, laat 15 minuten garen en indampen tot een dikke saus, laat afkoelen voor gebruik.

Courgette met bacon

Ingrediënten:
2 courgettes, in de lengte doorgesneden, olijfolie, 1 citroen sap en rasp, 1 rode peper, ontdaan van zaadjes en fijngesneden, 60 gram Parmezaanse kaas, 150 gram bacon, 15 blaadjes basilicum, fijngehakt.

Bereidingswijze:
Grill de plakken bacon, rondom krokant, laat afkoelen en verkruimel.
Meng de verkruimelde bacon met de Parmezaanse kaas, basilicum, peper, citroenrasp en de knoflook breng op smaak met peper en zout.
Haal met een lepel de zaadjes uit de courgettes, besprenkel met citroensap en daarna met olijfolie.
Grill de courgettehelften, direct op de snijkant circa 5 minuten tot de randjes bruin beginnen te kleuren, draai om, vul ze, en zet klaar.
Verwarm de courgette 5 minuten in de oven op de grill, voor dat je het serveert.

P10100292.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl