Pittige kaastaart met peren

Pittige kaastaart met peren

P9170111

Ingrediƫnten:
Bladerdeeg voor 2 vormen, 12 eetlepels paneermeel, 1500 gram peren, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 350 gram blauw geaderde kaas, 6 eieren, 0,6 liter room, 0,4 liter witte port, 0,4 liter water.

Bereidingswijze:
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd door midden, kook ze beetgaar in witte port en water.
Laat afkoelen en uitlekken.

Bekleed 2 vormen met bladerdeeg, strooi het paneermeel op de bodem.
Snijd de kaas in kleine blokjes, klop de eieren los met de room en peper.
De peren en de blokjes kaas in de vorm leggen en het eimengsel eroverheen gieten.
De taart in een voorverwarmde oven 200 graden ongeveer 35 minuten bakken.

Laat het sap waar de peren ingekookt zijn, inkoken, eventueel iets aardappelzetmeel toevoegen, dat hij licht gebonden wordt.

Opmaak:
Snijd een mooie punt van de pittige taart serveer de ingekookte port erbij.

P10100193.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl