Boeuf Wellington

Ingredi├źnten:

Ossenhaas 1,8 kg, korstdeeg een grote plak of meerdere kleine plakjes, champignons 500 gram, 2 sjalotjes, 1 eetlepel bloem,1 eetlepel tomatenpuree, peper en zout. Bruine saus, cantharellen voor de saus.

 

Bereidingswijze:

Maak de duxelle, snipper de sjalot, hak de champignons, bak deze aan, voeg de bloem laat deze garen, en later de tomatenpuree toe, zet koud op en breng op smaak met peper en zout. Maak de ossenhaas schoon, peper en zout, bak deze in half olie en boter aan. Laat ook afkoelen. leg het korstdeeg uit bestrijk deze met de duxelle, leg daarop de ossenhaas. Zorg dat aan de onderkant het korstdeeg bij elkaar komt, leg op bakplaat. Bestrijken met een losgeklopt ei, steek thermometer in. Oven 200 graden ongeveer 20 minuten van binnen 55/60 graden. Serveren: aan tafel snijden met een kartel of scherp mes op een verwarmd bord.

P10100362.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl