Doperwtensoep met croutons

Ingrediënten:

5 sjalotten, 4 tenen knoflook, 2 grote prei gesneden in ringen, 4 middelgrote aardappelen, geschild in blokjes, 2,6 liter groentebouillon, 1 kilo doperwten, peper en zout, casinobrood voor croutons.

Bereidingswijze:

Snipper de sjalotten en de knoflook, fruit deze aan in een pan met olie, 4 minuten daarna de prei erbij en daarna de aardappelen.
Roer alles door elkaar en smoor, voeg de bouillon toe, en breng aan de kook, en laat op laag nog zo’n 12 minuten trekken, roer de doperwten erdoor, breng alles weer aan de kook en laat nog een paar minuten koken.
Zeven, bewaar de bouillon, fijn malen met de magimixer, puree terug in pan met bouillon, en laat nog even koken, breng op smaak met peper en zout.
Snijd het brood in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan lichtbruin, zet weg.
Schenk de soep in de kom en strooi de croutons op de soep, eet smakelijk.

 

P10100061111.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl