Gebonden Italiaanse tomatensoep met room

Ingrediënten:

1,8 liter kippenbouillon, 60 gram boter, 60 gram bloem, 45 gram wortel, 45gram prei, 60 gram ui, takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 140 gram tomatenpuree, peper en zout en suiker, room.

Bereidingswijze:

Snijd de groenten fijn en smoor de groenten in de boter lichtbruin, voeg de tomatenpuree toe , daarna de bloem, even goed garen, voeg later de bouillon toe en kook zachtjes, breng op smaak met peper en zout eventueel iets suiker.
Klop ongezoete room half op, schep dit in een cornetje, snijd een puntje van het cornetje af. Serveer de soep in een kom, spuit de room in een cirkel in de tomatensoep, trek streepjes met een prikkertje zo ontstaat er een prachtig figuur.

P1010029.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl