Creme soep van schorseneren met gegrilde eend.

Ingrediƫnten:

Melk 0,33 liter, 1 kilo schorseneren, 1,5 liter bouillon, 1 dl room, 50 gram boter 50 gram bloem, gegrilde eendenborst, peterselie.

Bereidingswijze soep:

Zet een schaal met een 0,33 liter water en 0,33 liter melk klaar.
Trek handschoenen aan en schil de schorseneren, snijd ze in stukken en leg ze in de schaal met water en melk.
Maak een roux van de boter en de bloem, en laat afkoelen.
Zet de bouillon op en voeg de schorseneren toe en kook deze 25/30 minuten.
Gril ondertussen de eendenborst zonder peper en zout op de grill, ongeveer 3,5 minuut op de vel kant, draai om en grill weer 3,5 minuut, laat rusten in aluminiumfolie op een lauwe plek.
Haal de soep van het vuur en zeef de soep, doe de schorseneren in de magimixer, en pureer deze vermeng later met de bouillon en de koude roux, verwarm de soep opnieuw totdat het een gladde soep is, en voeg op het laatst de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer in een kop de fijn gesneden eendenborstfilet en gehakte peterselie, giet daar de hete soep op.

P101005311.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl