Avocadosoep met salpicon van garnalen

Ingrediënten:

6 rijpe avocado’s, 1 teen knoflook kleingesneden, 100 ml limoensap, 1 liter kippenbouillon, 300ml karnemelk, 50 ml creme fraiche, chilipoeder, peper en zout.
200 gram garnalen, 13 kersttomaatjes in achten, 1 á 2 sjalotjes gesnipperd, 2 groene spaanse pepers ontdaan van zaadjes en gesneden, 2 takjes munt alleen de blaadjes, 30 ml limoensap.

 

Bereidingswijze:

Hak de avocado, knoflook en limoensap fijn in de keukenmachine.
Voeg bouillon, karnemelk en creme fraiche toe en maal door tot alles goed is gemengd.
Breng de soep op smaak met chilipoeder, zout, en peper en bewaar hem in de koelkast.
Meng garnalen, kersttomaten, sjalot, chilipeper, munt en limoensap tot een salpicon
(soort dikke ragout) waarbij je ervoor zorgt dat alles zo klein mogelijk is gesneden.

 

Opmaak:

Verdeel de salpicon over de kommen en serveer de soep eromheen.

P1010164.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl