Vichysoise met polonaise

Ingrediƫnten voor de soep:

5 uien gesneden, 7 tenen knoflook gesneden,400 gram aardappelen, geschild en klein gesneden, olie, 1 citroen geperst, 2 preien gesneden, 1,5 liter bouillon, peper.

 

Ingrediƫnten voor de polonaise:

3 hard gekookte eieren, 4 witte boterhammen zonder korst, 50 gram roomboter, 2 eetlepels gehakte peterselie, als je het pittig wil kan je gehakte rode pepers aan toevoegen.

 

Bereidingswijze:

Zet alle gesneden groentes aan in de olie, blus af met bouillon en citroensap en laat zachtjes koken tot de aardappels goed gaar zijn.
Maal alles fijn in de keukenmachine en passeer door een zeef.
als je de soep te dik vind, kun je hem eventueel wat verdunnen met bouillon of room.

 

Bereidingswijze garnituur:

snijd de boterhammen in blokjes en wrijf ze met je handen tot kruimels, bak de kruimels en de rode peper in de helft van de roomboter, en voeg halverwege de andere helft toe, laat de kruimels uitlekken als ze bruin zijn.
Scheid de eiwitten van de dooiers en hak beide fijn, meng de afgekoeld kruimels met de eieren en de peterselie en breng op smaak met zout en peper.

P1010157.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl