Pastinaaksoep met gekruide pastinaak

Ingredi├źnten:

60 g roomboter, scheut room, 3 tenen knoflook, fijn gesneden,
125 gram ui, grof gesneden, 1,5 l groentebouillon
600 g pastinaak, geschild, in blokjes, 250 g knolselderij, geschild, in blokjes
gekruide pastinaak

Garnituur:
1 el olijfolie, 30 g boter, peterselie fijn hakken,
1 tl anijspoeder, ┬Ż tl komijnpoeder
200 g pastinaak, in blokjes
1 teen knoflook, fijngesneden

 

Bereidingswijze pastinaaksoep:

Verwarm de boter in een soeppan.
Bak hierin de knoflook en ui in 10-15 min. op laag vuur goudgeel en zacht.
Voeg de bouillon, pastinaak en knolselderij toe, breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken.
Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.

Garnituur:
Verwarm intussen voor de gekruide pastinaak op halfhoog vuur de olijfolie en boter en voeg de specerijen en pastinaak toe. Bak de pastinaak zachtjes goudbruin in 5-8 min. en voeg de laatste minuut de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper en de gehakte peterselie.
Schenk de soep in kommen, leg wat lauw warme gekruide pastinaak in het midden, en serveer.

P101001611.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl