Saffraansoep met coquilles

Ingrediƫnten:

9 tenen knoflook (gehakt), 2 grote ui (heel fijngesnipperd), 100 g risottorijst
6 theelepels paprikapoeder (mild), 1 envelopje saffraan (wellen),2 theelepels gedroogde tijm
2 sinaasappel (schoongeboend en schil geraspt), visfond 1,5 liter, 24 coquilles
2 eetlepels gehakte verse peterselieblad, 0,250 liter room, 3 eidooiers.

 

Bereidingswijze:

Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui in 5 min. op laag vuur glazig.
Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3-4 min. op laag vuur.
Pers de sinaasappel uit. Schenk het sap bij de rijst, laat dit 2 min. zachtjes sudderen. Voeg de visfond, en 1 el sinaasappelrasp toe.
Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 min. heel zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
Maak de liason,( room mengen met de eidooier).
Dep intussen de coquilles droog met keukenpapier, snijd doormidden, en wrijf ze in met zout en peper. Bestrijk ze met 1 el olijfolie en bak ze op hoog vuur in 1-2 min. bruin in een hete pan.
Als de soep gekookt, van het vuur afhalen en de liason toevoegen, schep de soep in warme borden en leg de coquilles erin.
Garneer met de peterselie.

P10100152.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl