Twentse gazpacho met ei en peterselie

Ingrediƫnten :

1000 gram asperges geschild en rauw in stukken gesneden, 0,75 liter kookroom, 250 gram water,
Groente bouillon 2 blokje, aardappelzetmeel, zout.
Garnituur: 10 eieren, 200 gram creme fraiche, peterselie.

 

Bereidingswijze:

Begin met de asperges te schillen en cutter de rauwe asperges met het water in de keukenmachine.
Doe dit samen met de room en groentebouillonblokje in een passende pan.
Breng aan de kook en bind licht af met de aangemaakte aardappelzetmeel.
Giet door een fijne zeef.
Breng eventueel verder op smaak.
Laat de soep goed koud worden.

 

Garnituur:

Pluk, was, en blancheer de peterselie kort.
Kook de eieren hard, en pel.
Knijp de peterselie uit en hak deze fijn in de mixer.
Meng alles met elkaar samen met de creme fraiche in de mixer.
Breng op smaak.
Vul de soepkom met garnituur en serveer met de koude gazpacho.

 

P1010229.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl