Grand marnier parfait met een sinaasappelcoulis en chocolademousse

Ingrediënten:

voor de parfait:

12 eieren, 300 gram suiker, 0,75 liter room, sinaasappelsnippers, scheut grand marnier. Ingrediënten voor de sinaasappelcoulis: 4 sinaasappels, poedersuiker, 15 gram maizena, scheut grand marnier, extra sinaasappels voor garneren.

 

Ingrediënten voor de chocolademousse:

400 gram chocolade, 2 zakjes vanillesuiker, 350 gram poedersuiker, 1,2 liter room.

 

Bereidingswijze parfait:

1 sinaasappel heel dun schillen en in zestes snijden, voor sinaasappelsnippers, dit in suikerwater koken. Eieren en suiker op gasfornuis taai slaan zodat de suiker is opgelost, daarna koud slaan m.b.v. machine. De room opslaan, alles mengen met elkaar scheut grand marnier Storten in de vorm en zet in de vriezer. Sinaasappel parten pliceren. Chocoladegaletten maken.

 

Bereidingswijze sinaasappelcoulis:

Sinaasappels persen, breng op smaak met poedersuiker. Verwarm de saus en meng deze met de maizena die aangemaakt is met koud water, verwarm nog even door, en breng op smaak met grand marnier en zet koud.

 

Bereidingswijze voor de chocolademousse:

Chocolade au bain marie smelten, klop de room met de suikers luchtig, Vermeng de warme chocolade met de room en zet koud. Opmaak: De chocolademousse met een ijslepel op bord lepelen, partjes sinaasappel ernaast, plak grand marnier parfait in het midden van het bord, garneer af met chocolade galetten en sinaasappelcoulis.

P1010071.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl