Griesmeelbavarois met passievruchtensaus en granaatappel

Ingrediƫnten:
Vanillestokje, 1,5 liter melk, 150 gram suiker, 200 gram griesmeel, 0,5 liter room.

Bereidingswijze:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng de melk, suiker, en de vanille aan de kook.
Roer het griesmeel erdoor heen en laat het mengsel al roerend 3 minuten.
Zachtjes doorkoken.
Neem de pan van het vuur.
Laat een beetje afkoelen, klop de room stijf en spatel dit door de griesmeelpudding.
Giet in de vormpjes met plastic, en zet koud.

Saus:
Passievruchten 5, 25 gram suiker, 2 dl zoete witte wijn, aardappelzetmeel.
Granaatappels 2 'a 3 stuks.

Bereidngswijze saus:
Maak de passie schoon en zet deze op met suiker in een pan. Blus de passie af met 2 dl zoete witte wijn.
En bind de saus af met aardappelzetmeel.
Zeven en meng met het vocht van de granaatappel.

Breek de granaatappels open en klop de pitjes eruit.
Vermeng het vocht met de passie saus.

Strooi de pitjes op de pudding rondom de passievruchtensaus.
Dresseer de saus om de bavarois.

Klop op het laatst een beetje room, deze licht opgeklopte room rondom de bavarois spuiten in de saus.
Met behulp van een cornetje, stipjes of streepjes spuiten, zodat je later met een prikkertje de lijntjes trekt.

P1010043.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl