Hangop van boerenyoghurt met een compote van appel en pruimedanten

Ingrediënten:

2 liter yoghurt, 2 dl room, 200 gram boter, 200 gram suiker en 100 gram suiker, 6 grote appels 800 gram, 0,5dl armagnac, 1 kaneelstok, 25 gedroogde pruimen.

 

Soezenbeslag recept:

1 dl melk, snufje zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren.

 

Bereidingswijze van de compote:

Hang een passeerdoek in een diepe zeef, schenk er de yoghurt in en laat uitlekken. Breng 1 dl water met 100 gram suiker en de kaneelstok aan de kook. Voeg de armagnac en de pruimen toe, laat zachtjes koken tot de pruimen zacht zijn. Laat afkoelen, ontpit ze en snijd in grove stukken. Snijd de geschilde appels in blokjes voeg een beetje water toe en kook dit op een laag vuur tot en grove moes. Verwarm in een steelpan 200 gram suiker met iets water tot de suiker is opgelost voeg de boter toe. Tot dat het mengsel een lichte karamelkleur krijgt, voeg nu de room toe. Laat afkoelen en meng dit door de appelpuree en de pruimen.

 

Bereidingswijze soezenbeslag:

Zet melk, snufje zout en de boter op, laat dit koken, voeg de bloem toe, en roer met de garde tot een mooie gladde massa, een paar minuten op zacht vuur garen. Haal van het vuur en roer goed met de garde de eieren erdoor. Zet klaar in spuitzak, maak een soezenraster op een bakplaat met matje. Bak af in de oven van 200 graden 6 a 8 minuten. Opmaak: Begin met de compote onderin het glas, daarop een beetje hangop, herhaal dit. Garneer af met een soezenraster, en een beetje poedersuiker.

P1010081.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl