Jelly van port/peer en blauwschimmelkaas

Ingrediënten:

10 peren, 300 gram suiker, 1 liter water, 1 citroen, 2 dl rode port, 12 gram agar agar, 200/250 gram bleu de gex, 200 gram roomkaas, 3 dl sherry pedro ximenez, 75 gram walnoten, rode druiven.

 

Bereidingswijze peren en de jelly:

Peren schillen, halveren en pitten uitboren, kook van 1 liter water en de suiker en citroensap een suikerstroop. Pocheer de geschilde peren in de suikerstroop, houd 13 halve peren achter voor de waaiers. Pureer de rest met 2 dl vocht zeven, zodat je 7 dl overhoud, voeg hieraan 2 dl rode port toe. Laten afkoelen tot onder de 40 graden voeg de 12 gram agar toe en breng aan de kook. Totdat de agar goed is opgelost, giet op een plaat ( 28 x38 cm) 7 dl van de massa uit. Stolt bij kamertemperatuur, maak hiervan banen van 8 cm breed.

 

Bereidingswijze vulling:

Meng de kaas tot een smeuige massa, spuit een streep van de kaasvulling op de jelly banen en rol op.

 

Bereidingswijze saus:

Kook de sherry zachtjes tot een derde in en laat afkoelen, zet weg in flesje.

 

Opmaak:

Snijd het rolletje schuin snijd de peer in een waaier, druppel of streepje sherry, afgarneren met walnoten en rode druiven.

P1010173.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl