Vanilleijs en boerenjongensijs in een chocoladebakje met spinsuiker

Voor de vanilleijs:

1 liter melk, 5 dl room, 225 gram suiker 10 dooiers, 1 vanillestokje, 30 gram blanke stroop.

 

Bereidingswijze vanilleijs:

Melk, room, de helft van de suiker en de open gesneden vanillestokje tegen de kook brengen. Overige suiker, de blanke stroop en de eierdooiers even goed los roeren, tot het mengsel licht geel is. Als de melk- room vloeistof een temperatuur heeft van 80 graden een deel door de eieren met suiker roeren en vervolgens deze laatste massa in de hete melk storten en doorroeren. Houd de massa gedurende 10 minuten op 80 graden, hierdoor pasteuriseer je de vloeistof en is er een duidelijke binding waar te nemen. Koel de massa snel af. Doe de compositie in de ijsmachine en laat deze 15 minuten draaien, zet in de diepvries.

 

Bereidingswijze boerenjongensijs:

Neem de helft van het bereide basisrecept vanilleijs en schep hier tijdens het draaien in de ijsmachine 4 eetlepels boerenjongens door.

 

Bereidingswijze chocoladebakje:

Knip voor elk chocoladebakje een vierkante, dubbele laag aluminiumfolie met zijden van 13 cm. Vouw het om een hardgekookt ei, verwijder het ei duw de onderkant van het bakje van aluminiumfolie zachtjes op een werkvlak om een platte bodem te krijgen, maak zo 13 bakjes. Bestrijk de bakjes met gesmolten chocolade, strijk met de rug van een lepel tegen de zijkanten omhoog, zodat de randen gerafeld worden. Zet ze 30 min. in de koelkast, tot ze hard zijn. Verwijder de folie, begin bij de bovenkant.

 

Bereidingswijze spinsuiker:

Smelt op laag vuur isomalt, en vraag om voorbeeld.

 

Wijntip:

Chateau de la Roulerie Vallee de la Loire

P1010177.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl