Buenoijs met sinaasappel en chocoladesaus

Ingrediënten:

1 liter melk, 5 dl room, 220 gram suiker, 9 eidooiers, 35 gram blanke stroop.

Bereidingswijze:

melk, room, de helft van de suiker tegen de kook brengen. Overige suiker daarop de blanke stroop afwegen en de eierdooiers even goed los roeren, voeg aan de warme melk, houd de massa 10 minuten op 80 graden, hierdoor pasteuriseer je de vloeistof, koel de massa snel af, draai de compositie in de machine voeg op het laatst de fijn gesneden bueno toe en meng goed met elkaar en zet later in de vriezer.

Pliceer de sinaasappels vraag om een voorbeeld, zet weg.

Chocoladesaus met sinaasappelrasp.

1 dl. room, 250 gram pure chocolade, rasp van een sinaasappel, 50 gram suiker, 15 gram glucose, 40 gram boter.

Bereidingswijze:

Was de sinaasappel en rasp met de fijne rasp de schil, niet het witte, zet apart.
Verwarm voor de chocoladesaus de room, suiker, glucose en de roomboter met chocolade en roer voorzichtig tot een homogene massa. Op het laatst de sinaasappelrasp naar smaak toevoegen.
Verwarm in een apart pannetje chocolade au bain marie, en spuit met behulp van een cornetje galetten op bakpapier, en spuit de glazen op vraag om voorbeeld.
Glas met chocolade spuiten met behulp van een cornetje, verdeel de sinaasappel partjes op de bodem, schep het ijs erop, garneer af met galetten, en serveer de warme chocoladesaus apart.

P1010006.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl