Linzen köfte

Ingrediënten:

120 gram rode linzen, 75 gram bulgur (koftelik), 50 ml zonnebloemolie, 1 ui, 3 lente ui, peterselie, 1 citroen, 1 eetlepel granaatappelsiroop, 2 eetlepels tomatenpuree, zout, zwarte peper, rode peper, 3 stuks little gem sla.

Bereidingswijze:

Was de linzen in een zeef tot het water helder wordt.
Zet dan de linzen op het vuur en breng het met 500 ml water aan de kook.
Als het begint te koken zet je het vuur laag en laat je het doorpruttelen tot het kookwater bijna verdwenen is.
Roer het regelmatig zodat het niet aan brandt, zet dan het vuur na ongeveer 15 minuten uit en voeg de bulgur aan het linzenmengsel toe.
Roer goed door, doe de deksel op de pan en laat het 5 minuten staan.
Snijd ondertussen de ui, de lente ui en de peterselie heel fijn.
Fruit de ui zachtjes aan in de zonnebloemolie.
Wanneer de ui glazig begint te worden voeg je de tomatenpuree, zout en peper toe.
Bak dit mengsel ongeveer 2 minuten en voeg het ui mengsel bij de linzen en de bulgur toe.
Roer goed door en laat het even afkoelen.
Doe het mengsel in een ruime schaal en voeg de bosuitjes, peterselie, pulbiber of rode peper, zwarte peper, het sap van een halve citroen en granaatappelsiroop toe.
Kneed het mengsel goed door.
Pak een eetlepel linzen koftemengsel en draai er een langwerpig balletje van, en leg het in de gewassen blaadjes little gem, en serveer op een schaal.

P10100175.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl