Saksuka gefrituurde groenten

Ingrediƫnten:

3 middelgrote aardappelen, 2 aubergines, 2 courgettes 8 groene pepers.
Voor de saus:
Blikje gepelde gesneden tomaten, 2 ui, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel rode peper, beetje suiker, zout, zonnebloemolie om te bakken.

Bereidingswijze:

Maak de groente schoon en snijd ze in kleine blokjes van 1 cm.
Je gaat de groenten frituren, in een koeken pan met royaal olie.
Eerst de aardappelen, langzaam anders worden ze heel gauw bruin en niet gaar van binnen.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze als eerste laag op je opdekschaal.
Frituur nu de aubergine en dan de courgette. Als laatste frituur je de pepers.

Saus:

Snipper de ui in blokjes, verhit de olie en bak de ui.
Voeg de gepelde tomaten erbij en bak het ongeveer 5 minuten.
Doe de rest van de ingrediƫnten erbij en bak ongeveer nog 5 minuten.
Giet de saus op de gefrituurde groenten.

P1010057.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl