Lahmacun Turkse pizza

Ingrediënten deeg voor de pizza:

2 á 3 waterglazen bloem, 2 theelepels suiker, 2 theelepels zout, ¼ verse gist of zakje gist, half glas lauw water.
Doe in een grote schaal eerst het gist met een half glas lauw water, zodat de gist oplost.
Vervolgens voeg je de rest van alle ingrediënten voor het deeg toe, kneed het goed totdat het deeg mooi rond wordt.

Ingrediënten vulling:

275 gram rundergehakt, 3 tomaten, 1 grote ui, 2 groene pepers, 1 eetlepel paprikapuree, 2 tenen knoflook, handvolle peterselie, peper en zout.

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten van het beslag behalve het gehakt in de magimixer en maak het fijn.
Voeg het mengsel van de groente toe aan het gehakt, voeg daarna de paprikapuree, zout en peper toe, meng alles goed door elkaar.
Als het deeg klaar is met rijzen, maak je kleine bolletjes ter grote van golf balletje, rol het met een deegroller, smeer wat van het gehakt over het deeg heen, en zet het in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak in ongeveer 15 minuten gaar .
De Lahmacun is klaar wanneer de zijkanten en het gehakt van kleur is veranderd.

P10101012.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl