Parmentier van ossenstaart en truffel.

ingrediënten:

3 kg. ossenstaarten,2 uien, halve prei, laurier, tijm ,jeneverbes, kruidnagels, peper en zout, puree: 1,5 kg aardappelen, melk, boter en truffelnat, gehakte truffels saus: bouillon van ossenstaart, truffelnat, gehakte truffel totaal 3 stuks, boter 100 gram, garnering bieslook.

 

Bereidingswijze ossenstaarten:

Breng de ossenstaarten met water en zout aan de kook en schuim ze zorgvuldig af. Voeg de groentes en kruiden toe, en laat op laag vuur garen 6 a 7 uur. Laat afkoelen neem de ossenstaarten uit en haal het vlees van de botten, snijd het vlees en zet weg in een beetje van de bouillon.

 

Bereidingswijze puree:

Kook de aardappelen, in de schil gaar, schil ze warm en prak ze fijn , voeg melk, boter, truffelnat en gehakte truffel toe breng op smaak met peper en zout maak een mooie smeuige puree.

 

Bereidingswijze saus:

Laat de bouillon inkoken tot de helft, voeg truffelnat en truffel toe. Klop de harde boter erdoor en breng op smaak met zout en peper.

 

Opmaak:

Warm het ossenstaartvlees op schep hierin een laagje van het vlees en hierop een even dikke laag van de puree, saus rondom, plakjes truffel op de puree en garneer af met bieslook.

P1010177.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl