Cocktail Monica maar dan anders geserveerd

Ingrediƫnten cocktail:

1,2 kilo kipdijvlees, 0,5 liter kippenbouillon 8 rode grapefruits, 8 sinaasappels, 1 bleekselderij, peper en zout. Bereidingswijze: Bleekselderij schillen en in dunne reepjes snijden, zet apart. Kipdijvlees schoonmaken, zachtjes pocheren ongeveer 20 minuten in kippenbouillon met extra peper in aflaten koelen. Grapefruit en sinaasappels pliceren vraag voor voorbeeld.

 

Ingrediƫnten voor de saus:

3,5 dl mayonaise, 0,5 dl room 10 gram boter, zout en peper, 10 gram gesnipperd sjalotje, 1 laurierblad 4 gram kerriepoeder, 0,5 dl w.wijn, 0,25 dl gembersiroop.

 

Bereidingswijze:

Fruit het sjalotje en het laurierblad zeer zachtjes in de boter, voeg de kerrie toe, en fruit aan op laag vuur. Voeg witte wijn en gemberstroop toe inkoken tot de helft. Zeven, afkoelen, door de mayonaise roeren. Klop de room half op en spatel door de saus, breng op smaak met peper en zout.

 

Opmaak:

Ring opbouwen eerst fruit, kip, selderij, lepeltjes saus, fruit enz., Op het bord afgarneren met partjes grapefruit en sinaasappel, op het laatst gehakte peterselie overheen strooien.

 

Wijn:

Chardonnay South Africa, Kleine Zalze

P1010014.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl