Eitje met asperge, aardappel en creme fraiche

 
Aardappelcroutons:
2 aardappelen
Snij de aardappel in suiker brunoise, spoel deze goed af onder de kraan, zodat de zetmelen wegspoelen, maak goed droog en frituur op 180 graden tot ze krokant zijn, bestrooi met zout.
 
Eieren:
13 stuk ei
Tik de eieren voorzichtig open, scheidt de eieren vervolgens; de dooier terug in de schaal doen, het eiwit mag je bewaren.
Belangrijk pas garen als alle gerechten bereid zijn!
Vlak voor het serveren het eitje garen, leg hiervoor een dikke laag keukenpapier in een pannetje/bakje en laat hier heet water op lopen, zet hier de eitjes recht op in, breng dan het water aan de kook en gaar ongeveer 7 minuten tot een zacht gekookt ei.
 
Asperge:
13 stuk groene asperge
Snij een klein stukje van de uiteinde af, doe de asperges in een pan met water met ruim zout, breng de asperges aan de kook en laat een minuut doorkoken, haal dan de pan van het vuur en laat de asperges afkoelen in het vocht, vervolgens de asperges fijnsnijden.
 
Creme fraiche:
150 gram
Sla de creme fraiche stijf samen met de peper en zout, beetje citroensap, bewaar in een spuitzak in de koelkast.
 
Serveren:
Zet de gegaarde eitjes op een matje met gras, lepel hier de asperge in, spuit hier een beetje creme fraiche bovenop en als laatste de aardappelcroutons er op
strooien.
P1010003.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl