Pittige gamba met rode curry

 
Gamba’s:
13 stuks gamba, 1 stuk limoen, 1 rode peper, 2 takjes koriander, halve pak kataifi deeg.
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal goed, hak deze vervolgens tot tartaar.
Snij de rode peper super fijn en hak ook de koriander fijn, meng de fijngesneden gamba met de rode peper, koriander en de rasp van een limoen, voeg ook wat zout toe.
Maak vervolgens bolletjes van de gamba en wikkel deze in met kataifi deeg.
 
Rode curry olie:
1 tl thai red curry, 2 dl olie.
Meng de kruiden met de olie, laat dit minimaal een dag staan, zeef de kruiden uit de olie.
 
Rode curry creme:
2 dl rode curry olie, 45 gram yoghurt, 50 gram eiwit, 30 gram sushi azijn.
 
Serveren:
Frituur de gamba balletjes in hete zonnebloemolie van 180 graden, serveer met de rode curry creme, strooi hier nog wat gehakte koriander overheen.
Serveer op de zwarte schalen.
P1010167.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl