Pizza met makreel, geitenkaas en Amsterdamse ui

 
Pizzadeeg:
750 gram bloem, 28 gram gist, 4 dl lauw water,  zout, 2 tl za’atar , 6 el olijfolie.
Los de gist op in het water, meng dit met de rest van de ingrediënten tot een mooi egaal deeg, laat dit rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven tot 220 graden met een pizzasteen.
Verdeel het deeg vervolgens in gelijke delen per persoon, rol de bolletjes met een deegroller dun uit en steek dit uit met een ronde steker, bak de  pizza’s gedurende 4 minuten op de pizzasteen.
 
Geitenkaas:
350 gram geitenkaas, melk, 2 el aardappelzetmeel.
Roer de geitenkaas los met een scheutje melk en meng hier een eetlepel aardappelzetmeel door heen, verdeel dit over de pizzabodems.
Leg de pizza’s terug op de steen en bak nogmaals 5 minuten.
 
Makreel:
2 stuks gerookte makreel.
Maak de gerookte makreel schoon, verwijder het vel en de graten, vervolgens in stukken verdelen.
 
Amsterdamse ui:
6 stuks Amsterdamse ui, cress.
Snij de Amsterdamse uien in ringen, rooster deze met een gasbrander.
 
Serveren:
Verdeel de makreel en Amsterdamse ui over de pizza en leg deze nog kort op de pizzasteen, zodat de pizza nog licht wordt verwarmd, pluk de topjes van de cress en leg deze als laatste op de pizza.  
Serveer op 4 grote borden met een servet eronder.
P101006911.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl