Zwolse mosterdsoep met groene appel.

 
Mosterdsoep:
1 sjalot, 2 tenen knoflook, 150 gram Zwolse mosterd, 75 gram Dijon mosterd, 1,2 liter kippenbouillon, 3 dl room.
Maak de sjalot en knoflook schoon en snij deze fijn, fruit deze aan in een beetje olie, na een minuut de room en bouillon toevoegen.
Breng dit aan de kook, wanneer de soep kookt, de mosterd toevoegen en nog 5 minuten laten doorkoken.
Breng de soep op smaak met zout.
 
Garnituur:
1,5 appel granny smith, halve citroen.
Schil de appel, snij vervolgens in hele kleine blokjes, maak dit aan met een klein beetje citroensap, zodat het niet verkleurt.
 
Serveren:
Verdeel de appeltjes over de glaasjes, schenk hier de hete soep op.
Serveer de glaasjes op 2 grote borden met servet.
P1010157.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl