Dim sum met aubergine en thaise groene curry.

 
Dim sum:
2 aubergine, 1 tl. Green curry, 26 plak wonton vellen, eiwit.
Snij de aubergines kruislings in, frituur deze vervolgens op 180 graden gedurende 5 minuten.
Laat de aubergine goed uitlekken, haal dan het vel van de aubergine en hak dit helemaal tot een fijne compote, laat dit nogmaals op een zeef uitlekken.
Breng dan de compote op smaak met thaise groen curry en zout, verdeel dit over de helft van de wonton vellen.
Strijk de randen van het deeg in met eiwit, leg de andere helft van de vellen er netjes boven op.
Vervolgens met een ster/ronde steker uitsteken, bewaar tot gebruik in de koelkast op een plateau met plastic en bloem.
Vlak voor het serveren de dimsums gaar koken gedurende 3 minuten.
 
Bouillon:
1 liter runderbouillon, 1 rode peper, 10 bl limoenblad, gembersiroop.
Snij de peper fijn en voeg alle garnituur toe, en laat deze trekken in de bouillon, op zacht vuur.
Na 10 minuten de bouillon zeven en op smaak brengen indien nodig.
 
Garnituren:
Een derde bloemkool, 75 gram taugé, 3 tak basilicum.
Maak van de bloemkool kleine roosjes, brand deze licht af met de gasbrander, de taugé in tweeën breken, de basilicum blaadjes in fijne draadjes snijden.
 
Serveren:
Leg de gekookte dim sum in de bordjes, giet hier de hete bouillon overheen, vervolgens de bloemkool, taugé en basilicum hierin strooien.  
P1010157.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl