Creme van limoenblad met koffie en mango.

 
Creme limoenblad:
280 gram eidooier, 170 gram suiker, 100 gram citroensap, 300 gram creme fraiche, 2 blad gelatine, 20 blad limoenblad.
Week de gelatine in koud water, meng alle overige ingrediƫnten met elkaar.
Verwarm dit en gaar het vervolgens op 80 graden gedurende 10 minuten.
Passeer het daarna door een zeef en voeg de gelatine toe.
Stort de creme in glaasjes en laat de creme opstijven.
 
Koffiecreme:
30 koffiebonen, 1 vanillestokje, 375 gram melk, 75 gram suiker, 50 gram bloem, 90 gram eidooier, 75 gram creme fraiche.
Laat de koffiebonen en vanille trekken in de melk op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten, zeef dit er vervolgens uit.
Meng de bloem met de suiker en voeg voorzichtig de melk toe, zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg ook de eidooier toe en breng dit al roerend aan de kook, laat een minuut doorkoken onder continu roeren.
De creme in de koelkast laten afkoelen.
Als de creme koud is deze losroeren en de creme fraiche erdoor heen spatelen, bewaar in een spuitzak.
 
Overige ingrediƫnten:
1 mango, gepofte rijstballetjes.
Schil de mango en snij in gelijke blokjes.
 
Serveren:
Verdeel de mango over de glaasjes met limoenblad creme, spuit hier wat koffie creme bovenop en vervolgens de krokante rijstballetjes hierover strooien.
P10100282.JPG

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl