Hazenrug met gegrilde groenten en een puree van bataten en aardappelen

Hazenrug met gegrilde groenten en een puree van bataten en aardappelen

Ingrediënten marinade voor de hazenruggen:
12 takjes tijm, 6 takjes rozemarijn, 12 jeneverbessen, 6 kruidnagels, 3 kaneelstokjes, olijfolie,
5 hazenruggen, roomboter 9 el.

Groentegarnituur: 500 gram spruitjes, 1 kg pastinaken, 750 gram banaansjalotten, kokosolie , 1 kilo kastanje paddenstoelen,
Aardappelgarnituur: 2 kg aardappel en 1 kg bataten.

Bereidingswijze garnituur:
Maak een puree van de bataten en een aparte van de aardappelen, zet klaar in een rvs vorm.

Ingrediënten voor de Rode wijnsaus:
3 kleine winterpenen, 3 uien, 6 blaadjes laurier, 1,5 liter wildfond, 750 ml rode wijn, 750 ml rode port, 20 gedroogde pruimen.

Bereidingswijze hazenruggen:
Ris de blaadjes tijm en rozemarijn, vijzel de kruiden met de jeneverbessen, kaneel en kruidnagels fijn roer er olijfolie door, leg de hazenrug in een schaal en wrijf in met het kruidenmengsel dek af met plasticfolie en laat circa 1 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 150 graden, haal de marinade van de hazenrug en bewaar voor later. Verwarm boter en olie en bak de hazenruggen eerst op de vleeskant in ongeveer 3 minuten.
Draai de hazenrug om en braad de ander zijde 2 minuten.
Leg de hazenrug op een bakplaat en zet in de oven 5 minuten, snijd het vlees van het karkas en bewaar ze voor de eindbereiding.

Saus:
Schil en snijd de winterwortel en uien in stukken, bak deze goudbruin aan, voeg de marinade en laurier toe, hak de karkassen fijn . Blus de saus af met de rode wijn, rode port en wildfond, voeg de karkassen toe en breng tegen de kook aan.
Laat op laag vuur trekken, schenk de fond door een bolzeef en damp de fond verder in.

Ga verder met de achterkant van dit blaadje 

Geroosterde wintergroenten:

Maak de spruitjes schoon, blancheer ze 2 minuten, spoel ze koud.
Schil en snijd de pastinaken in de lengte, halveer de sjalotten inde lengte en verwijder de schil.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd door midden. Verdeel de groente en de paddenstoelen over een braadslede en sprenkel er kokosolie over.

Zet voor dat het mee mag 20 minuten op 200 graden in de oven.

Opmaak:
Verwarm de saus en voeg de gesneden pruimen toe en breng op smaak.
Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een antiaanbakpan en bak de hazenrugfilets op middelhoog vuur op de ongebraden zijde 1 minuut en daarna op de andere zijde.
Snijd de filets schuin in plakken en leg deze op het bord.
Stort de aardappel/bataatpuree uit de rvs vorm links van het bord en de groentes speels op het bord. Schep de saus naast het gesneden vlees.

P101001711.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl