Fazant met roomzuurkool

Ingrediënten:

7 fazant, 2 liter ganzenvet, 5 takjes tijm, 2 kilo zuurkool, 8 dl witte wijn, 1 liter room, 0,5 creme fraiche, 4 sjalotjes, 2 rode paprika, 2 groene paprika, 2 laurierbladeren, peterselie.

 

Bereidingswijze van de fazant:

Snij als eerste de boutjes eraf, daarna de borstfilets. Boutjes ontbenen, afspoelen, drogen, marineren met zeezout, peper, en tijmblaadjes vaststeken met een prikker. Koken in ganzenvet tot het mooi gaar is ongeveer 70 minuten. Sjalotjes snipperen, en fruiten in olie, paprika’s in driehoekjes snijden en toevoegen. Afblussen met witte wijn en even inkoken laurierblad toevoegen. Zuurkool afspoelen, uitknijpen en toevoegen. Opvullen met room, en crème fraiche. Zachtjes laten doorgaren ongeveer 20 minuten.

 

Opmaak:

Borstfilet kruiden met peper en zout braad de filets zachtjes in wat boter en laat rusten. Verwarm in tussen tijd de zuurkool en de boutjes, zuurkool op bord, boutje erop zonder prikker. Getrancheerde filets erom. Garneren met paprikastukjes en gehakte peterselie, dresseer de room erom heen.

P1010102.JPG

Adres

Demmersdwarsweg 6
7614 LD Mariaparochie
tel.nr. 0546-865637
mobiel 06-48188860

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info

De foto's van 6-03 staan online.

Aanmelden voor kookworkshops kan telefonisch 0648188860

of via email info@kookrijk.nl