Ga terug

Chocolademousse met advocaatsaus

Bereidingstijd 10 min
Gang Nagerecht
Porties 4

Equipment

  • Keukenmachine om de room op te kloppen, 2 pannen om de chocolade te smelten, flesje voor de advocaat, bakpapier voor een cornetje

Ingrediƫnten
  

  • 75 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 0,25 liter room

Advocaatsaus

  • 3 eetlepels advocaat
  • 1 eetlepel dunne room

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Klop de room met de suikers luchtig.
  • Vermeng de gesmolten warme chocolade met de opgeklopte room, en zet koud in de koelkast in een bakje.
  • Meng de advocaat met de dunne room en roer deze goed door elkaar, zodat je een mooi glad sausje krijgt, zet deze weg in een flesje.
  • Vouw van bakpapier een cornet zie filmpje om de chocoladegaletten te spuiten.