We ontkomen er niet aan saaie klusjes rondom en in huis. Als je met jezelf afspreekt dat je elke dag een vaste tijd ( een kwartier of half uur ) aan die taken besteedt, zul je voldaan en gelukkiger voelen bovendien kom je van je stoel af en kan je tijdens de klus extra oefeningen doen zoals strek of balans. Door voor die gevreesde huishoudelijke taken vaste routines te creëren en ze op te delen in dagelijkse brokjes dan kan je uiteindelijk tijd besparen, die je weer kunt besteden aan leuke dingen.

Lopen of sporten op zand is een stuk zwaarder dan lopen of sporten op een stevige ondergrond. Je hebt er een flinke conditie voor nodig of bouwt er een conditie mee op. Het is op een bepaalde manier ook zachter voor je lichaam, de belasting van je gewrichten is anders, vaak lichter, zacht zand dempt namelijk, tot wel 4 keer zoveel als bijvoorbeeld op de weg. Bovendien werk je aan je  coördinatie, je moet er misschien aan wennen dat je er niet full speed vandoor kan gaan, maar na zo’n wandeling of oefening en je komt op harde ondergrond voel je het grote verschil.

Ben je thuis gekomen van een lange wandeling buiten? Dan kom je snel op temperatuur met deze oefening. Ga rechtop staan en wrijf een paar keer krachtig me je handen over elkaar, wrijf dan met dezelfde intensiteit met je handen over je hoofd. Wrijf weer in je handen, en dan over je ene bovenarm. Dan weer in je handen, daarna over je onderarm. Zo ga je door tot je bij je tenen aanbeland bent. In een paar minuutjes tijd voel jij je weer warm en herboren.