Chocolademousse met advocaatsaus, kan je beluisteren in mijn eerste podcast KookPodVerhalen dan hoor je waarom ik voor dit gerecht hebt gekozen en hoe die gemaakt wordt. Naast foto’s is er een filmpje hoe je een cornetje maakt om chocolade te spuiten, en het recept.

Chocolademousse met advocaatsaus

Bereidingstijd 10 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4

Equipment

  • Keukenmachine om de room op te kloppen, 2 pannen om de chocolade te smelten, flesje voor de advocaat, bakpapier voor een cornetje

Ingrediënten
  

  • 75 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 0,25 liter room

Advocaatsaus

  • 3 eetlepels advocaat
  • 1 eetlepel dunne room

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Klop de room met de suikers luchtig.
  • Vermeng de gesmolten warme chocolade met de opgeklopte room, en zet koud in de koelkast in een bakje.
  • Meng de advocaat met de dunne room en roer deze goed door elkaar, zodat je een mooi glad sausje krijgt, zet deze weg in een flesje.
  • Vouw van bakpapier een cornet zie filmpje om de chocoladegaletten te spuiten.