Gebonden tomatensoep met room
Equipment
- pan, cornetje van bakpapier, prikker, klopper
Ingrediënten
- 0,65 liter Kippenbouillon of groentenbouillon
- 20 gram Boter
- 20 gram Bloem
- 20 gram Wortel
- 20 gram Prei
- 30 gram Ui
- 1 blad Laurier
- 1 takje Tijm
- 45 gram Tomatenpuree
- 0,20 liter Room
- Peper, zout evt. suiker
Instructies
- Snijd de groenten fijn en smoor de groenten in de boter lichtbruin.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even goed aan, daarna de bloem en laten garen.
- Voeg de bouillon toe en kook zachtjes, breng op smaak met peper en zout eventueel iets suiker.
- Klop de ongezoete room half op, schep dit in een cornetje of spuitbus.
- Snijd een puntje van het cornetje af, serveer de soep in een kom en spuit de room in een cirkel in de tomatensoep, trek streepjes met een prikker zo ontstaat er een prachtig figuur.
- Zie filmpje bij de chocolademousse hoe je een cornetje vouwt van bak papier.