Gegrild groentetaartje met Coburgerham

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4

Equipment

  • Oven, plaat, kookringen rvs, flesje, matje voor de oven of bakpapier

Ingrediënten
  

  • 6 plak Coburgerham
  • 1 stuk Courgette
  • 1 stuk Kleine ui
  • 1/2 stuk Aubergine
  • 1 stuk Vleestomaat
  • 3 stuk Knoflook
  • 3/4 stuk Rode paprika
  • 3/4 stuk Groene paprika
  • 12 stuk Kersttomaatje (3 p.p.)
  • Dressing
  • 1 eetlepel Balsamicoazijn
  • 1 eetlepel Notenolie
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing

Instructies
 

  • Snijd de ui, aubergine, knoflook, paprika's, en tomaten fijn en giet er iets olijfolie op.
  • Bak deze in 25 – 30 minuten gaar in de oven van 160 graden
  • Leg 2 plakken dat een keer in de lengte is gesneden, op een bakplaat met matje en bak krokant op 160 graden in 20 minuten
  • Kruid de kersttomaatjes met peper en zout en olijfolie, bak deze ook 15 – 20 minuten in de oven op 160 graden
  • Snijd de courgette in de lengt in 4 dunne plakken, bestrijk met olijfolie en bak in een grillpan tot ze zacht aan
  • Zet een rvs ring op het midden van het bord, bekleed met een plakje courgette en bekleed deze met een plak ham zodat de bodem van ham is
  • Vul de ring met de gegrilde groente uit de oven en garneer met de tomaatjes en de krokante gebakken ham en giet de dressing er rond om heen