Hoe meer bloemen je eet, hoe meer je op een bloem gaat lijken. Natuurlijk is hier geen wetenschappelijke uitleg voor te vinden, maar ik huldig graag het idee. Wie op zoek gaat naar kwalitatieve ingredienten wordt daar altijd voor beloond. Dat geldt voor mooi fruit, groenten of voor een mooie vis, en in dit geval ook voor mooie eetbare bloemen. De korenbloem eenmaal geplant komen de mooie blauwe bloemen elk jaar terug , ik pluk de blaadjes ervan en verwerk ze in salades, je kan ze ook drogen.

Ik beleef er heel veel plezier aan om eetbare bloemen te serveren vaak zijn de reacties aan tafel erg leuk. Plots wordt het leven kleurrijker, mooier en lekkerder. Al valt het met de smaak vaak mee de smaak van bloemen zijn niet zo uitgesproken. Maar wel decoratief neem een madelief de gewone witte bloemetjes met gele kern, deze zijn eetbaar en ze worden ook wel meizoentjes genoemd.

Koop eetbare bloemen, zet ze in je tuin of in pot belangrijk is wel dat je checkt of een bloem wel degelijk eetbaar is en vooral niet bespoten is met pesticiden, vraag het extra na in de bloemenwinkel. Experimenteer met eetbare bloemen, ze zijn eenvoudig te houden en geven letterlijk kleur in je leven. Viooltjes zijn winterharde wondertjes, zelden vriezen ze in de winter kapot, de viooltjes kunnen in de winter je bord mooi keuren.