Kruiden die rechtstreeks uit de natuur komen en die je kunt gebruiken in de keuken. Kruiden geven niet alleen kleur en smaak aan je gerecht, ze ondersteunen ook de goede werking van je lichaam, vele kruiden bevatten antioxidanten en bioactieve stoffen. Ze zijn lekker, decoratief en verspreiden een aroma.

Bieslook familie van de ui, prei en knoflook, in de zomer staat de bieslook in de bloei. Waardoor er eetbare bloemen ontstaan, deze zijn decoratief en smaakvol. Bieslook heeft een uismaak. Voeg niet de hele bloem aan een salade maar snijd ze fijner anders is het te scherp. Ook erg lekker in combinatie van kaas of groenteschotel. De bloemen blijven 5 dagen houdbaar en bloeien in de maand april en mei.

Citroentijm, is familie van de gewone tijm, maar is zachter qua tak en blad. Het heeft de geur van citroen en werd ook wel eens gebruikt als luchtverfrisser in huis. Lekker als thee wat een frisse twist geeft de citroenmunt. Heerlijk bij stoofgerechten maar ik gebruik hem ook in een vispakketje die verwarmd wordt in oven met bakpapier. Dat geeft aan tafel een heerlijke geur als je het pakketje opent.