Stroganoffsaus

Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4

Equipment

  • Pan.

Ingrediënten
  

  • 30 gram Ui fijn gesneden
  • 70 gram Rode paprika fijn gesneden
  • 70 gram Groene paprika fijn gesneden
  • 2 gram Knoflook fijn gesneden
  • 80 gram Champignons in vieren
  • 15 gram Boter
  • 25 gram Tomatenpuree
  • 2 gram Paprikapoeder
  • 0,3 dl Wodka
  • 4 gram Bloem
  • 1,5 dl Room
  • 1/2 stuk Hete peper zonder pitjes

Instructies
 

  • Bak de gesneden knoflook, ui, en paprika's aan in de boter
  • Voeg later de schoongemaakte champignons (met behulp van een borstel) toe en bak deze mee
  • Daarna de tomatenpuree en paprikapoedergoed meebakken.
  • Flambeer met de wodka, voeg de bloem toe en laat garen
  • Room toevoegen en op smaak brengen met de hete peper en zout.
  • Erg lekker bij een rood stukje vlees