Tafelsuiker is geraffineerde suiker, het beste is dat je deze suiker zoveel mogelijk vermijdt. Het is comfortfood. Honing is een natuurlijke ongeraffineerde suiker die kan je lichaam beter verwerken het blijft wel suiker dus gebruik het matig.

Suiker is afkomstig van een puur natuurlijk product namelijk van suikerriet of suikerbiet. Maar we eten geen suikerbieten maar gebruiken de suiker ervan, als we ze rechtstreeks van de bieten aten, was er geen probleem, want probeer daar maar eens te veel van te eten.

Hou je van zoet, pak fruit, in fruit zitten vezels, vitamines, fruitsuikers, fytochemicalien. Allemaal stoffen die je lichaam kan gebruiken om het sterker en gezonder te maken. Mijn advies is onbewerkte producten te eten. Als dessert een bakje schoongemaakt fruit met evt. noten. Fruit leveren belangrijke nutriënten, die je lichaam herkent waardoor je wel signalen krijgt dat je voldaan bent. Dit zijn desserts die je een zalig voldaan gevoel geven zonder dat typische opgeblazen gevoel.