Truffelrisotto met gebakken paddenstoelen
Equipment
- Rvs ring, pan met dikke bodem en deksel
Ingrediënten
- 1 scheut Olijfolie
- 125 gram Paddenstoelen ( oesterzwammen, kastanje, chi-take) heel fijn gesneden
- 1 stuk Sjalot fijn gesnipperd
- 1 stengel Bleekselderij
- 1 stuk Truffel
- 1,5 eetlepel Truffelolie
- 0,5 dl Nouilly Prat of droge witte wijn
- 0,35 liter Kippenbouillon
- 1 eetlepel Porcini wellen
- 50 gram Mascarpone
- 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 165 gram Risotto
- 1/2 bakje Rucolasla
- 250 gram Paddenstoelen ( oesterzwammen, kastanje, chi-take) grof gesneden
Instructies
- Maak alle paddenstoelen schoon met een borstel, en snijd ze
- Hak de gewelde porcini en voeg die aan de bouillon
- Rasp de kaas, zet weg
- Snijd de bleekselderij, en snipper de sjalotje, was de rucola
- Fruit de sjalotten aan met de olie, voeg de bleekselderij en de fijn gesneden paddenstoelen
- Voeg de risotto toe en fruit deze tot de korrel glazig wordt, blus af met de witte wijn en later de kippenbuillon, breng deze aan de kook en zet afgedekt met deksel 18 minuten in de oven van 170 graden
- Maak de borden op door de gewassen rucolasla in een rondje op het bord, druppel truffelolie op de sla en plakjes truffel
- Haal de pan met risotto uit de oven, proef of de gaarheid goed is, voeg de mascarpone en de geraspte kaas toe.
- Bak de grof gesneden paddenstoelen en breng op smaak met peper en zout
- Zet de rvs ring in het midden van het bord, schep de gare op smaak gemaakte risotto in de ring
- Dresseer de gebakken paddenstoelen op de risotto, verwijder vooraf de ring