Wat is zwarte knoflook, dat is witte knoflook die 3 weken lang gefermenteerd wordt. Hierdoor worden de knoflookteentjes zwart en zacht en de smaak heerlijk zoet. Bovendien is zwarte knoflook nog gezonder dan witte knoflook. Zwarte knoflook bevat meer antioxidanten en is lichter verteerbaar.

Zwarte knoflook een geur armer maar een smaak rijker. De smeuige textuur is van de zwarte knoflook inspirerend en brengt een nieuwe smaak op tafel. Subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen. Een natuurlijke smaakversterker, doe eens een lepel zwarte knoflookpuree door je saus of soep en proef het verschil.

Zwarte knoflook vind je in de natuurwinkel, ongepeld en gepeld, het is heel eenvoudig in gebruik. Heerlijk bij geroosterde zoete aaardappelen met zwarte knoflook en chili. Of pastinaak met een lepel zwarte knoflook erdoorheen op het laatst. Jus met zwarte knoflook, of met geroosterde bloemkool, bietjes en zwarte knoflook. Zwarte knoflooktapenade is lekker in combinatie met hummus, maar ook is zwarte knoflook met mayonaise erg lekker bij vis en lam.