Gegrilde entrecote double met een gevulde tomaat en rijst
Equipment
- Grillpan, Vorm voor de rijst, schaal wat in de oven kan, oven
Ingrediënten
- 2 stuk Lende van 5 cm dik ongeveer (700 gram totaal)
- 325 gram Zilvervliesrijst
- 4 stuk Tomaten
- 400 gram Spinazie
- 1 teen Knoflook fijn gesneden
- 1 stuk Ui gesnipperd
- 25 gram Oude kaas
Instructies
- Laat het vlees minimaal 1 uur uit de koelkast om op temperatuur te komen
- Maak intussen de gevulde tomaat met spinazie
- Snijd een kapje van de tomaten, hol ze uit en laat ze goed uitlekken
- Was de spinazie, snipper de ui en knoflook en fruit deze aan.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken, breng op smaak met peper en zout, vul de tomaten hiermee
- Strooi er wat oude kaas over en verwarm de tomaten 8 minuten in de oven
- Warm de grillplaat goed voor op de hoogste stand, bestrijk het vlees met olijfolie en peper en zout.
- De totale grilltijd is ongeveer 12 minuten, grill het vlees aan beide kanten ongeveer 3 minuten per kant.
- Zet het vlees op een schaaltje in de oven bij de tomaten
- Kerntemperatuur van 50 graden geeft een saignant gaarheid, 55 graden is medium, en 60 graden is rose
- Kook ook intussen de rijst 10 minuten, giet af en laat met deksel nog 5 minuten staan.
- Snijd het vlees aan tafel, dresseer op de verwarmde borden de gevulde tomaat, en de rijst in vorm.
- Serveer er een stroganoffsaus bij