Gegrilde entrecote double met een gevulde tomaat en rijst

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4

Equipment

  • Grillpan, Vorm voor de rijst, schaal wat in de oven kan, oven

Ingrediënten
  

  • 2 stuk Lende van 5 cm dik ongeveer (700 gram totaal)
  • 325 gram Zilvervliesrijst
  • 4 stuk Tomaten
  • 400 gram Spinazie
  • 1 teen Knoflook fijn gesneden
  • 1 stuk Ui gesnipperd
  • 25 gram Oude kaas

Instructies
 

  • Laat het vlees minimaal 1 uur uit de koelkast om op temperatuur te komen
  • Maak intussen de gevulde tomaat met spinazie
  • Snijd een kapje van de tomaten, hol ze uit en laat ze goed uitlekken
  • Was de spinazie, snipper de ui en knoflook en fruit deze aan.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken, breng op smaak met peper en zout, vul de tomaten hiermee
  • Strooi er wat oude kaas over en verwarm de tomaten 8 minuten in de oven
  • Warm de grillplaat goed voor op de hoogste stand, bestrijk het vlees met olijfolie en peper en zout.
  • De totale grilltijd is ongeveer 12 minuten, grill het vlees aan beide kanten ongeveer 3 minuten per kant.
  • Zet het vlees op een schaaltje in de oven bij de tomaten
  • Kerntemperatuur van 50 graden geeft een saignant gaarheid, 55 graden is medium, en 60 graden is rose
  • Kook ook intussen de rijst 10 minuten, giet af en laat met deksel nog 5 minuten staan.
  • Snijd het vlees aan tafel, dresseer op de verwarmde borden de gevulde tomaat, en de rijst in vorm.
  • Serveer er een stroganoffsaus bij