Panna cotta met rode vruchten en saus

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 4 Cocottes of bakjes, pan, en flesje voor de saus, en zeefje

Ingrediënten
  

  • 100 gram Suiker
  • O,4 liter Room zonder suiker
  • 0,1 liter Melk
  • 2 blaadjes Gelantine
  • 1 eetlepel Rum
  • 300 gram Rood fruit
  • 1/2 eetlepel aardappelzetmeel

Instructies
 

  • Breng de room, melk en suiker aan de kook en laat op laag vuur 3 minuten zachtjes doorkoken.
  • Wel de gelatine in koud water.
  • Voeg de rum toe aan het roommengsel.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de gewelde uitgeknepen gelatine toe en roer goed zodat het goed opgelost is.
  • Schep het mengsel in de cocottes en laat het een aantal uren opstijven in de koelkast.
  • Maak het fruit schoon en gebruik een vijfde gedeelte voor de saus.
  • Pak een pan en kook 1/5 van het fruit met water en een beetje suiker, proef en voeg evt. een scheutje rum toe en eventueel nog een beetje suiker.
  • Aardappelzetmeel verdunnen met een beetje water en voeg deze aan het fruit en laat het koken.
  • Zeef de saus en zet weg in een flesje.
  • Zet de cocotte in het midden van het bord, dresseer aan de onderkant het fruit, en spuit de saus op de roompudding en op het bord.