Panna cotta met rode vruchten en saus
Equipment
- 4 Cocottes of bakjes, pan, en flesje voor de saus, en zeefje
Ingrediënten
- 100 gram Suiker
- O,4 liter Room zonder suiker
- 0,1 liter Melk
- 2 blaadjes Gelantine
- 1 eetlepel Rum
- 300 gram Rood fruit
- 1/2 eetlepel aardappelzetmeel
Instructies
- Breng de room, melk en suiker aan de kook en laat op laag vuur 3 minuten zachtjes doorkoken.
- Wel de gelatine in koud water.
- Voeg de rum toe aan het roommengsel.
- Haal de pan van het vuur en voeg de gewelde uitgeknepen gelatine toe en roer goed zodat het goed opgelost is.
- Schep het mengsel in de cocottes en laat het een aantal uren opstijven in de koelkast.
- Maak het fruit schoon en gebruik een vijfde gedeelte voor de saus.
- Pak een pan en kook 1/5 van het fruit met water en een beetje suiker, proef en voeg evt. een scheutje rum toe en eventueel nog een beetje suiker.
- Aardappelzetmeel verdunnen met een beetje water en voeg deze aan het fruit en laat het koken.
- Zeef de saus en zet weg in een flesje.
- Zet de cocotte in het midden van het bord, dresseer aan de onderkant het fruit, en spuit de saus op de roompudding en op het bord.