Pastinaaksoep met gekruide pastinaak

Soep vegetarisch
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Keuken Vegetarisch
Porties 4

Equipment

  • Kleine pan, grote pan, staafmixer of iets om te pureren.

Ingrediënten
  

  • Voor de soep
  • 20 gram Boter
  • 1 teen Knoflook fijn gehakt
  • 45 gram Ui, gesnipperd
  • 0,75 liter Groentebouillon
  • 200 gram Pastinaak
  • 75 gram Knolselderij
  • Garnituur
  • 10 gram Boter
  • 125 gram Pastinaak in kleine blokjes
  • 1/2 tl anijspoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 teen Knoflook fijn gehakt
  • 3 takken Peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de boter in een grote soeppan
  • Bak hierin de knoflook en ui aan op laag vuur, voeg de bouillon, gesneden pastinaak en knolselderij toe.
  • Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Als de pastinaak gaar is pureren met mixer.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Maak in tussen het garnituur, bak de pastinaak ( 125 gram ) met specerijen aan.
  • Beetgaar voeg dan op het laatst de fijn gesneden knoflook er aan toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg op het laatst de gehakte peterselie er aan toe.
  • Schenk de soep in een bord of kom rondom het warme garnituur.