Pastinaaksoep met gekruide pastinaak
Soep vegetarisch
Equipment
- Kleine pan, grote pan, staafmixer of iets om te pureren.
Ingrediënten
- Voor de soep
- 20 gram Boter
- 1 teen Knoflook fijn gehakt
- 45 gram Ui, gesnipperd
- 0,75 liter Groentebouillon
- 200 gram Pastinaak
- 75 gram Knolselderij
- Garnituur
- 10 gram Boter
- 125 gram Pastinaak in kleine blokjes
- 1/2 tl anijspoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 teen Knoflook fijn gehakt
- 3 takken Peterselie
Instructies
- Verwarm de boter in een grote soeppan
- Bak hierin de knoflook en ui aan op laag vuur, voeg de bouillon, gesneden pastinaak en knolselderij toe.
- Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Als de pastinaak gaar is pureren met mixer.
- Maak op smaak met zout en peper.
- Maak in tussen het garnituur, bak de pastinaak ( 125 gram ) met specerijen aan.
- Beetgaar voeg dan op het laatst de fijn gesneden knoflook er aan toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg op het laatst de gehakte peterselie er aan toe.
- Schenk de soep in een bord of kom rondom het warme garnituur.