
Ik hou van salades, een kleurrijk bord met lekkere ingredienten, is toch veel lekkerder dan een paar boterhammen tijdens de lunch. Wel moet de salade goed van smaak zijn, aantrekkelijk uitzien met verschillende texturen.

Bij een salade hoort een lekkere dressing, voeg de dressing pas op het allerlaatste moment toe. Basisdressing: 1 deel azijn, 3 delen olie, schep een beetje mosterd, zout en peper in een spuitflesje, voeg bijv. 1 lepel witte wijnazijn toe, en schud flink, voeg 3 eetlepels olijfolie toe en schud weer heel hard tot je een homogene saus hebt. Telkens als je de dressing wil gebruiken goed schudden voor gebruik en zet de dressing in de koelkast. Maar je kan ook eens balsamicoazijn proberen of frambozenazijn in plaats van witte wijnazijn, bij dit gerecht heb ik de balsamicoazijn gebruikt.
Salade van rucola sla, tomaat geraspte oude kaas en gebakken amandelen
Equipment
- Grillpan, flesje
Ingrediënten
- 2 stuk Grote tomaten
- 1 blok Oude kaas of Parmezaan
- 20 gram Amandelschilfers
- 25 gram Rucolasla
- Balsamicodressing
- 1 eetlepel Balsamico
- 3 eetlepel Olijfolie
- 1 theelepel Mosterd, honing naar smaak, peper en zout
Instructies
- Was de tomaten en grill deze in een pan.
- Maak de basisdressing in een flesje, schep mosterd, honing, peper en zout in een flesje en voeg de azijn toe, schud goed, voeg de olijfolie toe en schud weer flink zodat je een homogene saus krijgt.
- Was de rucolasla
- Bak de geschaafde amandelen in een koekenpan mooi licht bruin
- Als de tomaten mooi gekleurd zijn, peper en geraspte kaas erop.
- Deksel op, zodat de kaas een beetje smelt.
- Dresseer de gewassen rucola sla op een diep bord, hierop de gegrilde tomaten, amandelen en nog wat extra geraspte kaas, besprenkel met de balsamicodressing.