Shakshuka
Equipment
- Diepe koekenpan met deksel
Ingrediënten
- 1 stuk rode peper
- 1 stuk ui snipper
- 2 tenen knoflook fijn gesneden
- 1 stuk rode paprika in blokjes snijden
- 4 stuk eieren
- 1 blik tomatenblokjes in saus (400) gram
- 1 lepel tomatenpuree
- specerijen en kruiden zoals halve theelepel chilipoeder, 1 theelepel cayennepeper, komijnzaad, en paprikapoeder, gehakte peterselie.
Instructies
- Bak de ui en knoflook aan in een diepe hapjespan met olie of boter
- Voeg later de paprika toe bak even mee, daarna de tomatenpuree en tomatenblokjes.
- Voeg de specerijen toe en breng nog op smaak met zout, verwarm de pittige tomatensaus zacht voor ongeveer 10 minuten.
- Maak een kuiltje in de saus, breek een ei en leg deze in het kuiltje, herhaal voor de overige eieren.
- De eieren garen in de saus, leg een deksel op je pan en zet het vuur laag na ongeveer 7 minuten is het goed, strooi de peterselie over en serveer de Shashuka in de pan.
- Serveer er een salade bij of geroosterd brood, eet je de Shashuka als hoofdgerecht bak er worstje bij, eet smakelijk