Shakshuka

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
Porties 2

Equipment

  • Diepe koekenpan met deksel

Ingrediënten
  

  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk ui snipper
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 stuk rode paprika in blokjes snijden
  • 4 stuk eieren
  • 1 blik tomatenblokjes in saus (400) gram
  • 1 lepel tomatenpuree
  • specerijen en kruiden zoals halve theelepel chilipoeder, 1 theelepel cayennepeper, komijnzaad, en paprikapoeder, gehakte peterselie.

Instructies
 

  • Bak de ui en knoflook aan in een diepe hapjespan met olie of boter
  • Voeg later de paprika toe bak even mee, daarna de tomatenpuree en tomatenblokjes.
  • Voeg de specerijen toe en breng nog op smaak met zout, verwarm de pittige tomatensaus zacht voor ongeveer 10 minuten.
  • Maak een kuiltje in de saus, breek een ei en leg deze in het kuiltje, herhaal voor de overige eieren.
  • De eieren garen in de saus, leg een deksel op je pan en zet het vuur laag na ongeveer 7 minuten is het goed, strooi de peterselie over en serveer de Shashuka in de pan.
  • Serveer er een salade bij of geroosterd brood, eet je de Shashuka als hoofdgerecht bak er worstje bij, eet smakelijk